Cookies on this website
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you click 'Continue' we will assume that you are happy to receive all cookies and you will not see this message again. Click 'Find out more' for information on how to change your cookie settings.

Researchers from the OPDC and the Wade-Martins Group recently moved to brand new laboratory facilities at the Kavli Institute for NanoScience Discovery.

External view of the Kavli Institute for NanoScience Discovery

The building; a short distance from their previous home at Le Gros Clark, is located on the ground floor of Phase 2 of the Biochemistry building in the South Parks Road Science area. The Kavli Institute for NanoScience Discovery brings together outstanding new facilities for interdisciplinary science across the Mathematical, Physical  and  Life  Sciences  and  Medical  Sciences  divisions.  It provides state of the art laboratory  space  for research as  well  as  areas  designed  to facilitate  interdisciplinary  working.  The  overall  structure  is  the  largest  laboratory  building the University has ever constructed.

It took months of meticulous effort by Sarah Pearce and Milena Cioroch from the Wade-Martins group to successfully plan and arrange the relocation. It was a huge team effort to move and transfer the numerous pieces of specialist large equipment into new laboratory space, ensuring that the impact on our daily research work into Parkinson’s Disease was minimised.

Professor Richard Wade-Martins, Head of the OPDC said, "I am delighted that we have now moved into our laboratories in the new Kavli Institute for Nanoscience Discovery (KIND) on the South Parks Road campus. The Institute will provide outstanding opportunities for new cross-disciplinary programs with other cell biologists, as well as with physical sciences, chemists and advanced microscopy. It will be a great place to do our science: we are all very excited!"

  

Inside the Wade-Martins main lab with Tara Diviney, DPhil studentInside the Wade-Martins main lab with Tara Diviney, DPhil student

Write up area with windows looking into the main labWrite up area with windows looking into the main lab

Sun shining through into the Write up areaSun shining through into the Write up area